Ikrény község önkormányzata a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Pannónia Kincse Leader Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-70-9-21 kódszámú, Helyi fejlesztések támogatása című, 3415884379 projektazonosítójú felhívás alapján 3 852 354 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

Az Önkormányzat a település földrajzi elhelyezkedéséből adódóan jelentős zöldterületekkel, úthálózattal rendelkezik, melyek folyamatos gondozást, karbantartást igényelnek a rendezett településkép fenntartásáért, a környezettudatos magatartás megvalósításáért.

 

Ezen célok megvalósításának érdekében az alábbi eszközöket szereztük be:

- 1 db Wirax dobos kasza

- 1 db Ino Ferti sószóró

- 1 db Hótolólap SP 200 tartóelemmel

- 1 db Stihl MS 271 motorfűrész

- 1 db Stihl HT 56-C-E magassági ágvágó

 

A projekt 2023. november 6. napján lezárult. A projekt eredményeképp megújult gépparkunkkal, a modern és költséghatékony eszközökkel eredményesebben tudjuk ellátni az önkormányzat kötelező, a falu lakosainak jólétét és kényelmét alapvetően biztosító közfeladatokat. Jelentősen nőtt a feladatellátás minősége, több feladatot, rövidebb idő alatt hatékonyabban, magasabb minőségben tudunk ellátni.

 

A rendezett és tiszta településkép hozzájárul az itt élő emberek életminőségének javításához, vonzza a letelepedni vágyókat is a turizmus szempontjából sem elhanyagolható a rendezett településkép kialakítása.

 

Németh Tamás polgármester