Kép13.jpg

Az Ikrényi Polgárőr Egyesület 2001-ben alakult és magas taglétszámmal (80 fő felett) kezdte meg sokrétű tevékenységét. Ezen tevékenységekből talán a legismertebb Ikrény közbiztonságának fenntartása, javítása érdekében végzett rendszeres éjszakai járőrszolgálat, amelyhez az egyesület saját gépjárművel, felszereléssel rendelkezik. Ugyanakkor tagjaink minden alkalommal elmaradhatatlan segítői a település programjainak; végzik az útvonal- és rendezvénybiztosítást, (pl. Falunap, Falukarácsony, Családi nap futóverseny, egyéb rendezvények) kiemelkedően jó kapcsolatot fenntartva a település rendőri körzeti megbízottaival és az önkormányzat képviselő testületével. Mára a taglétszám 50 fő körülire csökkent, hiszen az alapításkor belépett társaink közül többen magas koruk, egészségi állapotuk miatt már nem tudják vállalni a jelenleg 5 hetenkénti szolgálatot, melyet az egyesület 
5 csoportra osztva végez. 

Feltételezem, hogy a tagtoborzó szó és az első mondatok olvasását követően a fejekben azonnal felmerült a kétely: „családom van, munkába járok, tanulok, korán kelek, nincs nekem elég gondom, hogyan is tudnék elvállalni ilyen feladatot,” és a többi. 

Ezek a gondolatok azok fejében is felmerültek egyszer, akik jelenleg is családosként, munkába járóként vagy tanulóként, korán kelőként végzik önkéntes tevékenységüket, adott esetben 12 éve, mert fontosnak tartják, hogy saját közösségüket , életterüket felügyeljék , ilyen módon is vigyázzák.

Nagy szükségünk van arra, hogy a település 18 év feletti aktív lakosságából új tagokkal , alapvetően a férfiakkal (az éjszakai járőrözés miatt), de más települések jó gyakorlatából kiindulva hölgyekkel is (rendezvények segítése miatt) gyarapodjunk.

Ha a több mint 400 ikrényi családnál csak minden 4.-ből 1 férfiember a tagjaink között lenne, akkor 100 fő körüli létszámmal egyenletesebben és az aktív tagságra kisebb terhet róva oszthatnánk el az éjszakai járőrszolgálat feladatait. 

Kérünk mindenkit, aki megértette ennek a tevékenységnek a fontosságát, szükségességét és segítő szándék, elkötelezettség munkál benne, vegye fel a kapcsolatot Kalmár László (20/4642577) egyesületi elnökkel vagy Pallang Attila (20/9832034) alpolgármesterrel. Itt bővebb tájékoztatást kaphatnak az egyesület működéséről, a belépés feltételeiről.

Szeretettel várjuk!