Beszámoló a TÁMOP-5.2.5-08/1-2008-0041 sz. „Gyermekek és fiatalok integrációs programjai a győri kistérségben” c. projekt eredményeiről

 

 

 

 

A Győri Többcélú Kistérségi Társulás 2008 augusztusában nyújtotta be pályázati anyagát az ESZA Nonprofit Kft-hez, amelyben 3 tagtelepülésen - Győrzámoly, Ikrény és Pér településeken - információs pontok működtetésére és azokhoz kapcsolódó rendezvényekre pályázott. 2008 decemberében a pályázatot 17 641 505 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesítették. A projekt 2009.01.01. és 2010. 01. 31. között valósult meg. A pályázat kiemelt célcsoportja a 12-29 év közötti korosztály.

 

A projekt időtartama alatt összesen 45 program zajlott a 3 településen, többségében szabadidős és kompetenciafejlesztő rendezvények. A szabadidős rendezvények sorába sorolhatóak a sportesemények, kirándulások, falunapi rendezvények, kompetenciafejlesztésnek minősülnek a célcsoportfejlesztő tréningek, egészségügyi, drog prevenciós, bűnügyi előadások, pályaválasztási tréningek, álláskeresési tanácsadások.

Mind a 3 helyszínen lehetőség nyílt rá, hogy az ifjúsági információs pontokat felújítsák, számítástechnikai berendezésekkel lássák el. Ennek keretében az irodákban elhelyezésre került 2 db asztali számítógép, 1 multi funkciós számítógép és egy mikro hifi berendezés.

 

A program keretén belül 22 együttműködési megállapodás született civil szervezetekkel, általános iskolákkal, önkéntes egyetemi hallgatókkal. Az együttműködés keretén belül a felek közreműködtek a programok szervezésében, meghirdetésében és lebonyolításában.

 

A programokon összesen 498 fő vett részt. Eredményesen 202 főt sikerült a programokba bevonni, ez azt jelenti, hogy a 202 fő vett részt 15 programelemen és/vagy összességében 90 órát töltött programfoglalkozáson.

 

Elkészült egy módszertan, amely kiemelten a projekt célcsoportjával foglalkozik, a korosztályt érintő problémákat méri fel, azokra nyújt válaszokat, megoldásokat. A módszertant a későbbiek folyamán is hasznosítani tudják a gyermekjóléti és családgondozó szakemberek.

 

A projektet részletesebben megismerhetik, illetve a rendezvényeken készült fotókat megtekinthetik az alábbi weboldalon : http://www.gyorikisterseg.hu/infopont/index.html
   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód