Ikrényi Általános Iskola

Pedagógiai hitvallásunk:

"Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni,
hogy felkeltse a tudás iránti étvágyunkat,
hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka örömére
és az alkotás izgalmára,
hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk,
és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni."

(Szent-Györgyi Albert)

 

Az intézmény adatlapja

Az intézmény hivatalos elnevezése: Abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola Ikrényi Tagiskolája

Székhelye címe: 9141 Ikrény, Vasútsor u. 6. 

Tel.: 96/542-040, 96/542-041
Fax: 96/542-041.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Igazgató: Ferenczy Tamás

Tagintézmény vezető: Csizmarik Béláné


Az iskola fenntartója: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ

Címe: 1051 Budapest, Nádor utca 32. 
Tel.: 06-1/795-1170

Az iskola életéről, aktuális eseményeiről olvashat, a rendezvényeken készült fényképek között böngészhet az iskola hivatalos honlapján: http://abdaiskola.hu/

Iskolánk rövid történelme

A múlt

A községünkben folyó oktatásról legkorábban egy 1896-os Tanodalátogatási és szorgalmi jegyzőkönyvből értesülhetünk (105 beírt tanulóval).  Bő fél évszázaddal később, az 1950-es, ’60-as években az iskolai munka több épületben folyik, a felső tagozatosok a Vasútsor 6. szám alatt tanulnak, a társadalmi munkával épített két tanteremben, amelyeket hamarosan újabb három építése követ. 1985-ben iskolánknak 178 tanulója és 16 pedagógusa van. Az 1980-as évek végén az idegen nyelv (angol) tanítása mellett megindul a számítástechnikai ismeretek oktatása is. Az alsó tagozatos osztályok ekkor még a régi kastély épületében vannak, ahonnan 1990 őszén költözhetnek át a felsős épület mellett elkészült modern, új szárnyba. A 8 osztállyal és 5 napközis csoporttal működő iskola pedagógusai – más óraadó szakemberek bevonásával – felvállalják a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztését is. 2001-ben lehetőség nyílik az internet használatára. 2004 és 2008 között alapfokú művészeti oktatás is folyik. 2006-ban elkészül a Sportcsarnok, ezzel kitűnő feltételek állnak a testnevelés és a versenysport rendelkezésére. A fiúknál a labdarúgás, lányoknál a röplabda a kedvenc, utóbbi sportágban országos és nemzetközi sikerek jönnek. A csökkenő gyermeklétszám miatt 2007-ben és 2009-ben is veszélybe kerül az iskola önállósága, a 8 évfolyam megmaradása. A szülők közösségének támogatásával iskolánk megnyeri a csatát, a felsősök továbbra is Ikrényben maradhatnak. A gyermekbarát intézmény pedagógusainak munkáját is minősítik az országos felmérések jó eredményei, valamint a továbbtanulók pályaválasztási sikerei.        

A jelen

Iskolánk a 2011/2012-es tanévtől az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola Tagiskolájaként működik. Helyben tanítunk elsőtől nyolcadik osztályig. 2013. január 1-től fenntartóváltás következett, így most már a KLIK Győri Tankerülete alá tartozunk. Továbbra sem szakadtunk el községünktől, s próbálunk szerves részeként működni a településnek. Közös programokat szervezünk a helyi civil szervezetekkel  és tevékenyen részt veszünk a közösségépítő eseményeken is.

 

Osztályképek 2018/2019. tanév

1. osztály

2. osztály

3. osztály

4. osztály

5. osztály

6. osztály

7. osztály

8. osztály

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód