Napsugár Napközi Otthonos Tagóvoda ünnepélyes átadója

Kedves Ikrényiek!

2019. február 16-án, szombaton átadtuk a felújított és kibővített ikrényi Napsugár Napközi Otthonos Tagóvodát.

A rendezvényen köszöntő beszédet mondott Gyopáros Alpár kormánybiztos és országgyűlési képviselő, Németh Zoltán a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés e
lnöke, Winkler Zsolt plébános és Farkasné Kovács Andrea az ikrényi tagóvoda vezetője.

Több évtizedes jogos igény volt az ikrényiek részéről, hogy bővíteni kellene az óvodát. Bár a tényt mindenki elfogadta a megvalósítás évről évre tolódott.
Szükség volt az óvodára, hogy több gyermek jöjjön a helyi iskolába és szükség lesz rá, hogyha bölcsőde épül Ikrénybe legyen egy modern befogadóintézmény.

Képviselő-testületünk 2010-ben egyik fő megoldásra váró feladatának tűzte ki az ikrényi óvoda felújítását és bővítését.
2013-ra jogerős építési engedéllyel rendelkező terveket készítettünk.
2017-ben sikeresen pályáztunk és 127 700 000 Ft támogatást nyertünk a TOP-1.4.1-15-GM1-2016-00004 az óvodánk felújításához és bővítéséhez! Ebből 118 000 000 Ft fordítható ténylegesen a fizikai kivitelezési munkálatokra.

Engedjék meg, hogy néhány érdekes adattal szolgáljak Önöknek.
A régi épület hasznos alapterülete 238 m2, az új épületé 551 m2.
Az új épület 142 m2 részben fedett terasszal rendelkezik, az udvaron 400 négyzetméternyi térburkolat került kialakításra.

Aki ismeri a mai építőipari árakat tudja, hogy a megvalósításhoz a pályázati forrás csak részben volt elég. A képviselő-testület átgondolt és takarékos gazdálkodásának eredményeként voltak tartalékaink, de ez az összeg nem fedezte volna a projekt önrésszel növelt költségeit.

Ahhoz, hogy az épület jó minőségben, de messze a piaci ár alatt valósulhasson meg, a projekt kezdete előtt fél évvel megkerestem az ikrényi mesterembereket, akik rendkívül kedvező áron vállalták a munkálatok elvégzését. Az áraikat még akkor is tartották, amikor szinte napról napra változtak az építőipari árak. Ezért a mai napig hálásak vagyunk.

Így az óvoda pályázati kiírásának megfelelő nyertes közbeszerzési ajánlat alapján 153 500 000 Ft árajánlattal tudtunk belevágni a munkálatok elkezdésébe.
Ezt az árat sikerült tartanunk az elmúlt évben.
Az eszközbeszerzést és a bútorzatot a pályázat nem tartalmazta, ez teljes egészében önkormányzati forrásból valósult meg.

Köszönet érte azoknak az embereknek, akik munkájukkal nem csak a saját boldogulásukat szeretnék elősegíteni, hanem településük fejlődését, megújulását is.

Köszönet azoknak az Ikrényieknek, akik a társadalmi munkában végezhető feladatoknál egy emberként álltak a munka mellé.

Köszönetet szeretnék mondani Gyopáros Alpár kormánymegbízott és országgyűlési képviselő úrnak a pályázati források felkutatásáért, folyamatos támogatásáért.

Az elmúlt évben nevettünk, szomorkodtunk, vitatkoztunk, küzdöttünk az időjárási elemikkel, de a munkát elvégeztük.

Igyekeztem magam is minél többet az építkezésen lenni és hasznosan segíteni, koordinálni az általam irányítható munkálatokat, szervezéseket, ha kellett anyagrendeléseket. Remélem, hogy én is hozzá tudtam tenni ehhez a közös értékhez.

A munka, a fáradság megérte, mert hiszem, hogy ez az épület még akkor is gyermeknevetéstől lesz hangos, amikor már nem is tudják a nevét az építőinek.

Átadtuk ezt az épületet óvodapedagógusoknak, és a gyerekeknek, hogy a kőből, fából és cserépből emelt falakat örömmel és élettel töltsék meg.

Németh Tamás
polgármester

Az eseményről készült képek ide kattintva megtekinthetők.

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód