Hírek

Meghívó lakossági fórumra

Lakossági fórum 2018.10.30

A településképi arculati kézikönyv véleményezési dokumentációja ide kattintva érhető el.

Meghívó képviselő-testületi ülésre 2018.10.30.

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosokat, hogy Ikrény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2018. október 30-án (kedden) - 18.00 órai kezdettel - tartja következő nyilvános ülését.

A testületi ülés témája

1./ Előirányzatok átcsoportosítása a 2018. évi költségvetési rendeletben, költségvetési rendelet módosítása (írásos előterjesztés)

Előadó: Németh Tamás polgármester

2./ Tájékoztató az önkormányzat 2018. évi költségvetése háromnegyed éves teljesítéséről (írásos előterjesztés)

Előadó: Németh Tamás polgármester

3./ Az önkormányzat és szervei 2019. évi belső ellenőrzési ütemterve megalkotása (szóbeli előterjesztés)

Előadó: Komjáti János jegyző

4./ Helyi adórendeletek felülvizsgálata (szóbeli előterjesztés)

Előadó: Komjáti János jegyző

 

Kérdések, interpellációk, egyéb

Helyszíne: ikrényi sportcsarnok IKER Czank Vilmos Dísztermében

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Október 23-i megemlékezés

okt.23-ra 2018-page-001

Tájékoztató

Tisztelt Ikrényi Lakosok!

A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv. szerint mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az az ásott, vagy fúrt kutat létesítő, aki 2018. január 1-jét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi, és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

 

Mit is jelent ez?

Amennyiben az Önök ingatlanán a vízkivételt biztosító kút vízjogi engedély nélkül került megépítésre, vagy attól eltérően került megvalósításra, akkor kell fennmaradási engedélyt kérni. A jegyző engedélye szükséges olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:

  1. vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint kijelölt, kijelölés alatt álló, illetve előzetesen lehatárolt belső, külső és hidrogeológiai védőidom, védőterület, valamint karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel;
  2. épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény és a háztartási igények kielégítését szolgálja, és
  3. nem gazdasági célú vízigény.

A fennmaradási engedélyezési eljárás iránti kérelem benyújtása előtt tervdokumentációt kell készíttetni, melyet csak olyan tervező készíthet, aki a Magyar Mérnöki Kamara erre feljogosító szakterületi tervezői jogosultságával rendelkezik.

Az eljárás 2018. december 31. napjáig mentes a díjfizetési kötelezettség alól.

A kérelemhez csatolni kell a tervdokumentációt és a tervező mérnöki jogosultságát a hatályos rendelet szerint igazoló igazolást. A fennmaradási engedélyezési eljárás során szakértőként be kell vonni az illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóságot annak megállapítására, hogy a kút nem veszélyeztet karszt- vagy rétegvíz készletet. A jegyző csak a szakhatósági hozzájárulás és a szakértői vélemény megléte esetén adhat ki fennmaradási engedélyt.

A tervdokumentáció elkészítésére jogosult mérnökök neveinek és elérhetőségeinek listáját elhelyeztük, - és ugyancsak ott található kérelem minta-, a település honlapján (http://ikreny.hu/index.php/letoeltesek), illetve a hivatalunkban (9141 Ikrény, Győri u. 66.) személyesen is átvehető ügyfélfogadási időben.

Bármilyen egyéb kapcsolódó kérdésben keressenek a hivatalban, ügyfélfogadási időben, esetlegesen elektronikusan feltett kérdésekkel (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

Tisztelettel kérem Önöket, hogy az itt leírtak szerint járjanak el az engedélyeztetési eljárás során.

Abda, 2018. október 10.


/ Komjáti János /

    jegyző

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód