Névnap  

Köszöntjük névnapjukat ünneplő látogatóinkat! Ma: Judit
Holnap: Árpád, Árpádina
   

Tájékoztató  

 • Bursa - Hirdetmény

  Bővebben

   
 • Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás tájékoztató levele

  Bővebben

   
 • A 2018. október 13-i papírgyűjtés eredménye

  Bővebben

   
 • Országos toborzó program (Büntetés Végrehajtási Intézet)

  Felhívás I.

  Felhívás II.

   
 • Talált kulcscsomó

  Tisztelt Lakosok!

  Találtak egy kulcscsomót a Rába utcában.
  Jogos tulajdonosa Ikrény Község Önkormányzatánál (Ikrény, Győri út 66.) - ügyfélfogadási időben (hétfő, kedd, csütörtök 8.00-16.00, szerda 8.00-18.00, péntek 8.00-12.00) - átveheti.

  Ikrény Község Önkormányzata

   
 • Egyenlő Bánásmód Hatóság 2018. októberi ügyfélfogadási rendje

  Bővebben

   
 • Hulladékudvar téli nyitvatartási rendje 2018. október 22-től

  Bővebben

   
 • Kéménysepréssel kapcsolatos tudnivalók

  Tájékoztató

  Időpont egyeztetés

   
 • Suli Hírmondó VIII. évfolyam

  Bővebben

   
 • Tájékoztató a GYMSMKH járási hivatalai által működtetett ügysegédi szolgálatról

  Bővebben

  Ügyfélfogadási idő: kéthetente (páros heteken) keddenként 11.00 - 11.45

  Helye: Ikrény Község Önkormányzata (9141 Ikrény, Győri út 66.)

   

   
   

gyor_hulladek_honlap_banner

   
logo_kisterseg
   

facebook kep

   

Aktuális hírek, információk

 • Felhívás

  Tisztelt Ikrényi Lakosok!

  Szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a környező településeken az elmúlt időszakban előfordultak trükkös lopások, bűncselekmények főleg időskorúak otthonában.

  Kérünk mindenkit, hogy a házaló árusokat ne engedjék be ingatlanukba értékeik megóvása érdekében.
  Odafigyeléssel és felelősségtudattal ezen bűncselekmények megelőzhetőek.

  Kérünk mindenkit figyeljenek szomszédaik ingatlanára is.

  Németh Tamás
  polgármester

   
 • Szociális célú tűzifa támogatás

  Tisztelt ikrényi Lakosok!

  Ikrény község Önkormányzata idén is csatlakozott a szociális tűzifa programhoz, melynek keretében 66 m3 tűzifa osztható szét a rászorultak között.

  A szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 10/2018. (X.31.) önkormányzati rendelet alapján az az Ikrény közigazgatási területén élő és bejelentett állandó vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy részesíthető szociális célú tűzifa támogatásban,

  a) akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át (2018-ban 71.250,- Ft-ot),

  b) aki egyedülálló, vagy gyermekét egyedül neveli, és havi jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének legfeljebb 350 %-a (2018-ban 99.750,- Ft).

  Az elbírálás során előnyben kell részesíteni azt, aki az Szt. szerinti aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, illetve tekintet nélkül annak pénzbeli vagy természetbeni formában történő nyújtására – települési támogatásra – különösen a lakhatáshoz kapcsolódó támogatásra jogosult, valamint aki a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel.

  A támogatás iránti kérelmet 2019. január 15. napjáig lehet benyújtani a „Kérelem szociális célú tűzifa támogatás iránt” nevű formanyomtatványon az Abdai Közös Önkormányzati Hivatal Ikrényi Kirendeltségén (Ikrény, Győri út 66.).

  A nyomtatvány ügyfélfogadási időben (hétfő, kedd, csütörtök 8-16 óra, szerda 8-18 óra, péntek 8-12 óra) az önkormányzatnál igényelhető, illetve a www.ikreny.hu honlapról az Önkormányzat/Letölthető dokumentumok/Szociális ügyintézéshez szükséges nyomtatványok/Jegyzői-polgármesteri hatáskörbe tartozó eljárások menüpont alatt letölthető.

  Szociális célú tűzifa támogatás ugyanazon lakásra csak egy jogosultnak állapítható meg, kivéve azon háztartásokat, melyben több család él, bizonyíthatóan külön háztartást vezetve.

  A kérelemhez csatolandó mellékletek:

  - jövedelemigazolások (kérelem benyújtását megelőző hónap nettó jövedelméről), vagy

  - utolsó havi csekkszelvény vagy bankszámlakivonat, és

  - rászorultságot megállapító határozat. (Aktív korúak ellátását, időskorúak járadékát, települési támogatásra való jogosultságot, halmozottan hátrányos helyzetet megállapító határozatot. Ezen ellátásokra jogosult személyeket az elbírálás során előnyben kell részesíteni.)

  Ikrény Község Önkormányzata

   
 • Tájékoztató

  tájékoztató - mentor

   
 • Tenk Balázs újabb sikere

  Szeretettel gratulálunk a KYOKUSHIN SAMURAI DOJO egyesületnél versenyző Tenk Balázsnak, aki a 2018. november 3-án Győrben megrendezésre kerülő AIKO ASHIHARA karate világbajnokságon nehézsúlyban ifjúsági világbajnok lett!

  A képen edzőjével, Berki Jenővel látható.45636075 115933739316040 6552421021813571584 n

  Gratulálunk Balázsnak és további sikereket kívánunk!

  Ikrény Község Önkormányzata

   
 • Tájékoztató

  Tisztelt Ikrényi Lakosok!

  A vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. tv. szerint mentesül a vízgazdálkodási bírság megfizetése alól az az ásott, vagy fúrt kutat létesítő, aki 2018. január 1-jét megelőzően engedély nélkül vagy engedélytől eltérően létesített vízkivételt biztosító vízilétesítményt, ha a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárást 2018. december 31-ig kérelmezi, és az engedély megadásának feltételei fennállnak.

   

  Mit is jelent ez?

  Amennyiben az Önök ingatlanán a vízkivételt biztosító kút vízjogi engedély nélkül került megépítésre, vagy attól eltérően került megvalósításra, akkor kell fennmaradási engedélyt kérni. A jegyző engedélye szükséges olyan kút létesítéséhez, üzemeltetéséhez, fennmaradásához és megszüntetéséhez, amely a következő feltételeket együttesen teljesíti:

  1. vízbázisok, a távlati vízbázisok, valamint az ivóvízellátást szolgáló vízilétesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint kijelölt, kijelölés alatt álló, illetve előzetesen lehatárolt belső, külső és hidrogeológiai védőidom, védőterület, valamint karszt- vagy rétegvízkészlet igénybevétele, érintése nélkül, és 500 m3/év vízigénybevétellel kizárólag talajvízkészlet vagy parti szűrésű vízkészlet felhasználásával üzemel;
  2. épülettel vagy annak építésére jogosító hatósági határozattal, egyszerű bejelentéssel rendelkező ingatlanon van, és magánszemélyek részéről a házi ivóvízigény és a háztartási igények kielégítését szolgálja, és
  3. nem gazdasági célú vízigény.

  A fennmaradási engedélyezési eljárás iránti kérelem benyújtása előtt tervdokumentációt kell készíttetni, melyet csak olyan tervező készíthet, aki a Magyar Mérnöki Kamara erre feljogosító szakterületi tervezői jogosultságával rendelkezik.

  Az eljárás 2018. december 31. napjáig mentes a díjfizetési kötelezettség alól.

  A kérelemhez csatolni kell a tervdokumentációt és a tervező mérnöki jogosultságát a hatályos rendelet szerint igazoló igazolást. A fennmaradási engedélyezési eljárás során szakértőként be kell vonni az illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóságot annak megállapítására, hogy a kút nem veszélyeztet karszt- vagy rétegvíz készletet. A jegyző csak a szakhatósági hozzájárulás és a szakértői vélemény megléte esetén adhat ki fennmaradási engedélyt.

  A tervdokumentáció elkészítésére jogosult mérnökök neveinek és elérhetőségeinek listáját elhelyeztük, - és ugyancsak ott található kérelem minta-, a település honlapján (http://ikreny.hu/index.php/letoeltesek), illetve a hivatalunkban (9141 Ikrény, Győri u. 66.) személyesen is átvehető ügyfélfogadási időben.

  Bármilyen egyéb kapcsolódó kérdésben keressenek a hivatalban, ügyfélfogadási időben, esetlegesen elektronikusan feltett kérdésekkel (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

  Tisztelettel kérem Önöket, hogy az itt leírtak szerint járjanak el az engedélyeztetési eljárás során.

  Abda, 2018. október 10.


  / Komjáti János /

      jegyző

   
   

Közérdekű hírek

Tűzgyújtási tájékoztató

Tisztelt Ikrényi Lakosok!

Tájékoztatom Önöket az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet módosításának a szabadtéri tűzgyújtás és tűzmegelőzés vonatkozásában született főbb rendelkezéseiről:

Bővebben: Tűzgyújtási tájékoztató

   

Polgármesteri köszöntő  

NT polgarmester

Tisztelt Látogató!

Szeretettel köszöntöm Önt Ikrény község hivatalos honlapján.

Bővebben

 

   

Legfrisebb felhívások  

   

banner2

   

Ikrény hírlevél

Tisztelt látogató! Ikrény hírlevélre való feliratkozásához kérem töltse ki az alábbi adatokat.

E-mail*
Név*
CAPTCHA Image
Ellenőrző kód*
   Új ellenőrző kód